Cires

Soiuri de cires

Van

Soiul Van este foarte productive si prezinta o buna rezistenta la ger.

Caracteristicele fructului: Fructul este supramijlociu de 6.5-7g, de forma globuloasa, de culoare rosie stralucitoare, cu pulpa pietroasa si gust dulce acidulate. Samburele este neaderent.

Perioada de recoltare: in ultima parte a lunii iunie.

Perioada de plantare: octombrie – decembrie si februarie – aprilie

PRET: 10 LEI

Stela

Stella este un pom de vigoare mare cu coroana larg ramificata bine garnisita cu ramuri de rod. Soi autofertil, bun polenizator pentru toate celelalte soiuri, rezistent la daunatori si la boli.

Caracteristicele fructului: un soi cu fructe excelente de masa, sunt mari de culoare rosu stralucitor, iar forma fructului cordiforma. Pulpa semipietroasa cu gust dulce, acidulate.

Epoza de coacere: 20-30 Iunie.

Perioada de plantare: octombrie – noiembrie si februarie – aprilie.

PRET: 10 LEI

Bigarreau Burlat

Soiul Bigareau Burlat este un pom de vigoare mijlocie, cu coroana larga globuloasa, intra pe rod in anul 5 de la plantare si produce abundant, fructificand predominant pe buchete de ma. Infloritul este timpuriu.

Caracteristicele fructului: Fructul este mare (6-7g), de culoare rosu,forma sferica, cu pulpa pietroasa si gust dulce acidulat. Samburele este de marime mijlocie si neaderent la pulpa.

Perioada de maturare: 20-30 mai

Perioada de plantare: octombrie – decembrie si februarie – aprilie

PRET: 10 LEI

Kordia

Soiul Van este un pom de vigoare mijlocie, rezistent la seceta și ger, foarte productiv. Este parțial autofertil dar primește polen de la majoritatea soiurilor de cireș.

Caracteristicele fructului: Fructul este mare, cordiform, are pulpa crocantă, tare, suculentă, de culoare bordo-roșiatică, neaderentă la strugure.

Perioada de recoltare: 25 iunie – 5 iulie.

Perioada de plantare: februarie-aprilie / octombrie-decembrie.

PRET: 10 LEI

Germersdorf

Soiul Germersdorf este un pom de vigoare mare, originar din Germania, productivitate medie, rezistent la ger și secetă. Are coroană mare și largă, conică și ușor pletoasă.

Caracteristicele fructului: Fructul este mare, formă cordiformă, culoare roșu-sângeriu. Pulpa este suculentă, cu gust dulce, neaderentă la sâmbure,

Perioada de recoltare: sfârșit de iunie.

Perioada de plantare: octombrie-decembrie/februarie-aprilie.

PRET: 10 LEI