Par

Soiuri de par

Williams

Soiul Wiliams este pom de vigoare mijlocie, infloreste semitarziu sau tarziu, este foarte productiv.

Caracteristicile fructului: Fructul este mijlociu spre mare, de tip piriform, de culoare galbui-pal. Pulpa este alba, dulce, suculenta, untoasa, cu aroma delicate si de calitate foarte buna.

Maturitatea de recoltare: 25 august- 10 septembrie.

Perioada de plantare: octombrie – noiembrie si februarie – aprilie.

PRET: 10 LEI

Napoca

Pomul este de vigoare mijlocie. Formează o coroană larg piramidala, rara, aerisita. Productivitate foarte buna, intra timpuriu pe rod. Infloreste tarziu. Este bun polenizator. Caracteristicile fructului: Fructul este de marime mijlocie (120-170 g) cu forma piriform regulata, cu gatul scurt si usor subtiat spre vârf. Coaja neteda, lucioasa, subtire, de culoare galbenă, cu rumeneală discretă pe partea expusa la soare, cu puncte subcutanate brun-gălbui.

Pulpa de culoare alb-galbuie, crocantala inceput, suculenta, dulce, placut acidulata. Excelente pentru consum in stare proaspata.

Fructele se preteaza bine la transport si manipulare.

Maturitatea de recoltare: 20 -30 August.

PRET: 10 LEI

Favorita lui Claps

Soiul Favorita lui Claps este un pom de vigoare mare, produce din abundenta si contant. Soi rezistent la boli.

Caracteristicile fructului: Fructul este mijlociu spre mare, in jur de 170g, de forma conica, cu piele subtire, neteda, de culoare galben verzui cu rosu pe partea insorita. Pulpa este de culoare alba, dulce, foarte suculenta si foarte aromata.

Maturitatea de recoltare: 15 august – 30 august

Perioada de plantare: octombrie – noiembrie si februarie – aprilie.

PRET: 10 LEI

Untoasa Hardy

Pomul viguros, cu trunchiul si axul puternice, coroana ingust conica, capacitate redusa de ramificare, fructifica preponderent pe formatiuni scurte, intra tarziu pe rod, sensibil la ger, produce mult si constant. Este compatibil cu gutuiul si poate fi folosit si ca intermediar.

Fructul este mijlociu (120-140g), scurt conic, cu varful larg, culoarea verde-galbuie acoperita integral sau partial cu rugina grosiera. Pulpa este alba, semifondanta, foarte suculenta, dulce vinurie, de calitate foarte buna.

Maturitatea de recoltare: incepand cu 15 septembrie pana la sfarsitul lunii septembrie in zona de sud a tarii.

PRET: 10 LEI

Untoasa de Geoagiu

Untoasa de Geoagiu, soi romanesc de vigoare mijlocie, foarte precoce si productiv.

Caracteristicile fructului: Fructele sunt de marime mare, piriforme. Pielita este de culoare verde-galbuie, pulpa este fondant, untoasa, dulce acidulata, suculenta, cu gust excellent.

Maturitatea de recoltare: 20 septembrie – 20 octombrie

Perioada de plantare: octombrie – noiembrie si februarie – aprilie.

PRET: 10 LEI

Conferance

Soiul Conference este un soi de toamna. Este tolerant la conditiile de mediu, produce bine si constant. Pomul este de vigoare mijlocie si rodeste in principal pe ramuri scurte.

Caracteristicile fructului: Fructele sunt mijlocii si mari, piniform alungite, asimetrice, cu gatul subtire si curbat. Pielita este galben-verzuie, fiind acoperita pe aproape toata suprafata cu pete ruginii de diferite marimi. Pulpa este alba, lina, fondanta, suculenta, dulce, aromata, fiind de calitate foarte buna pentru masa. Maturitatea de recoltare: luna septembrie, se pot depozita pana la 6 luni in locuri amenajate.

Perioada de plantare: octombrie – noiembrie si februarie – aprilie.

PRET: 10 LEI