Prun

Soiuri de prun

Stanley

Soiul Stanley – pomul creste potrivit de viguros si formeaza o coroana rara, invelis piramidal. Rodeste pe buchete.

Caracteristicele fructului:

Fructul este mare sau foarte mare, vanat inchis la culoare si pruina albastruie. Pulpa este neaderenta, galben aurie, ferma, dulce si placuta.

Perioada de recoltare se face la sfarsitul lunii august si inceput de septembrie.

Perioada de plantare: octombrie-noiembrie si februarie – aprilie

PRET: 10 LEI

Renglot Altan

Pom de vigoare mijlocie-mare. Coroana mare, rara, cu crengi casante.

Caracteristicile fructului: Fructe mari, 40 – 45 g, diametru 38-43 mm, de forma sferica turtita. Coaja de culoare galben verzuie cu coloratura roz violaceu, foarte cerata. Pulpa verde-galbuie-portocalie, tare, zemoasa, dulce-acrisor, neaderenta la sambure.

Maturitatea de consum: se recolteaza la mijlocul lunii august.

PRET: 10 LEI

Centenar

Pomul este de vigoare mijlocie sau submijlocie, are coroana globuloasa, cu ramuri de rod predominante de tip spur (buchete); foarte productiv, este indicat pentru livezi de mare densitate.

Caracteristicile fructului:

Fructul este mare (52 g), de culoare albastra ultramarin, acoperit cu pruină abundenta cenuşie. Pulpa alba-verzuie, potrivit de consistenta si de suculenta, are un gust foarte placut, zaharul si aciditatea fiind armonios imbinate. Samburele este foarte mic si neaderent.

Epoca de coacere: sfarsitul lunii iulie-inceputul lunii august.

PRET: 10 LEI

Lepotica

Pom de vigoare mare, ce prezinta o coroana rara, aplatizata. Este un soi ce intra timpuriu pe rod si are o productivitate buna.

Caracteristicile fructului:

Fructul este mijlociu (40-45 g), cu o forma ovoidal-cilindrica, prezinta pielita de culoare albastru-inchis, brumat. Pulpa este de culoare verde-galbuie, dulce-acrisoara, neaderenta la sambure.

Maturitatea de consum: Se coace la mijlocul lunii iulie.

PRET: 10 LEI

Silvia

Pom de vigoare mijlocie, cu crestere piramidala. Infloreste timpuriu si este partial autofertil, bun polenizator pentru alte soiuri, rezistent la alte boli si daunatori, nu necesita efectuarea mai mulltor tipuri de tratamente.

Caracteristicile fructului:

Fructul este mare, de 55 g, de forma elipscidala, cu pielita de culoare vanata violacee, acoperita cu pruina albastruie, abundenta. Pulpa este alb-galbuie, suculenta, cu gust placut, neaderenta la sambure.

Recolare: la mijlocul lunii august.

Perioada de plantare: octombrie-noiembrie si februarie – aprilie

PRET: 10 LEI

Anna Spath

Soi de vigoare mijlocie sau mare si foarte productive.

Caracteristicile fructului:

Fructul este mare, sferic, colorat in vanat-negricios, cu o pruina fina, de culoare albastru deschis. Pulpa este neaderenta, galben verzuie, suculenta si cu un gust echilibrat.

Perioada de recoltare: ultima decada a lunii septembrie

Perioada de plantare: octombrie-noiembrie si februarie – aprilie

PRET: 10 LEI

Tuleu Gras

Soiul Tuleu Gras este originar din România, pom semiviguros, cu coroană invers conică, cu ramuri fragile, fructifică pe ramuri mijlocii și scurte. Este sensibil la ger și tolerant la boli.

Caracteristicele fructului: Fructul este mijlociu, formă elipsoidală, vârf rotunjit, de culoare violet închis, acoperit cu pruină albăstruie. Pulpa este verde gălbuie, consistentă, dulce și suculentă, cu sâmbure neaderent.

Polenizatori: Anna Spath, Stanley, Vânăt de Italia, Vânăt Românesc.

Portaltoi: MIROBOLAN (CORCODUȘ)

Perioada de recoltare se face la sfâșitul lunii august si început de septembrie.

Perioada de plantare: octombrie-decembrie și februarie – aprilie.

PRET: 10 LEI